Brödbak med strul

Enligt författaren ska brödet knådas och vila på ett komplicerat sätt, men det struntar jag i. Ingen våt eller torr blandning, jag bara slänger i allt i köksassistenten och låter den gå 15 minuter. Degen jäste fint, jag hade förresten dubbla mängden jäst mot vad det stod. 6 gram jäst är inte mycket...
Att forma brödet till en snurra är inte det lättaste, kanske hittar jag på något annat nästa gång. Brödsnurran har en tendens att bli för hög och börja snurra upp sig igen i ugnen.
Ugnen hade jag värmt till 250 grader, med baksten i och allt. Efter några minuter tyckte jag brödet började bli för mörkt och insåg att jag glömt att vrida ner temperaturen till 200 grader när jag satte in brödet. När jag öppnade ugnsluckan för att lägga ett bakplåtspapper på brödet som skydd brände jag mig lite på ena fingret. Typiskt.
Jag stängde av ugnen och brödet fick stå tio minuter på eftervärmen. Tro det eller ej, men det blev gott och formen var inte så ful, även om min älskling tyckte att det snurrade brödet påminde om en skithög. Nu i helgen ska jag baka ett till!
Kommentarer
Skicka en kommentar