Latmat för mammor: Couscous med torkad ramslök, olivolja och rostade frön
1 dl couscous
1 dl kokande vatten
2 torkade, osvavlade aprikoser
2 msk rostade solroskärnor (blir godast om man rostar själv)
0,5 tsk torkad ramslök
1 msk olivolja (eller mer!)
Salt, peppar
Lägg couscous i en liten gryta. Koka upp vatten (i vattenkokare) och slå över 1 dl hett vatten. Sätt på locket och låt stå några minuter. Häll på olivolja. Salta och peppra och rör om. Strimla aprikoserna med sax och lägg i tillsammans med solroskärnorna och den torkade ramslöken. Rör om.
Servera gärna med fetaostkuber, broccoli och avrunna tetrabönor. Små, svarta bönor är gott.
1 dl kokande vatten
2 torkade, osvavlade aprikoser
2 msk rostade solroskärnor (blir godast om man rostar själv)
0,5 tsk torkad ramslök
1 msk olivolja (eller mer!)
Salt, peppar
Lägg couscous i en liten gryta. Koka upp vatten (i vattenkokare) och slå över 1 dl hett vatten. Sätt på locket och låt stå några minuter. Häll på olivolja. Salta och peppra och rör om. Strimla aprikoserna med sax och lägg i tillsammans med solroskärnorna och den torkade ramslöken. Rör om.
Servera gärna med fetaostkuber, broccoli och avrunna tetrabönor. Små, svarta bönor är gott.
Kommentarer
Skicka en kommentar